Generické cukroví

Tohle je něco mezi sušenkami a cukrovím, asi záleží na množství cukru, které se do toho dá, do které kategorie to spadne. Není to nic zázračného, spíš jen takový běžný spontánní experiment.

Genericke kolacky pred upecenim 2

 

Je použitá jemně mletá celozrnná pšeničná mouka (bio z Alberta) a Zlatka (taková inteligentní směs s nějakými éčky pro lepší vzhled těsta, znáte to :-)) půl na půl, cca 400 g celkem. Místo cukru jsem tam dal postarší marmeládu, které jsem se chtěl zbavit. Trocha kokosu a sezamových semínek. Půl kostky nastrouhaného 100% tuku. Třetina tabulky hořké čokolády nasekané na kousky. Trochu vody nebo mléka na vytvoření vhodné konzistence těsta. Chvíli jsem to nechal uležet a pak na pečící papír kydal nepravidelné bochánky 3 – 4 cm velké, do nichž jsem pak strčil lískový oříšek, mandli, rozinky nebo arašídy namočené v medu se sezamovou pastou (tahini). A pak jsem to pekl.

Byly toho dva plechy, ten první jsem udělal i v plynové troubě akorát (spodní vrstva), ten druhý jsem jako obvykle přepálil (není těžké určit, které to jsou):

Genericke kolacky po upeceni

No a to je asi tak všechno pro dnešek (-: Dnešní dávka prokrastinace před státnicemi je již bohatě vyčerpána ;-)

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *