Úspěšná obnova Macbooku Air z Time Machine na NAS Seagate BlackArmor 110

Seagate BlackArmor 110 byl před pár lety jednoduchý jednodiskový NAS od Seagatu. Má své chyby, především tu, že je jen jednodiskový :-) nicméně čistě pro zálohování dat z pár firemních počítačů, s předpokladem, že data jsou stále i na počítači samotném a to důležité ještě na cloudu, to zatím stačí. Podporuje to dokonce Time Machine. Sice byl boj to na začátku nastavit a donutit OS X 10.8 na to začít vytvářet zálohy, ale nakonec se to nějak podařilo a od té doby to úspěšně plnilo disk rozdílovými snapshoty kdykoli Macbook Air byl v kanceláři a připojil se na firemní WiFi.

Bohužel 20. října Macbook Air umřel, resp. SSD v něm, které bylo z nějaké vadné série. Když včera opravený Macbook konečně přistál v balíku zpátky, doufal jsem, že ta záloha nějak půjde obnovit. Oproti nastavování Time machinu na začátku to ale šlo zcela hladce – spuštění Recovery módu, připojení se na Wifi, vybrání Obnovy z Time Machine, ten sám našel NAS od Seagatu, našel jednotlivé snapshoty, vybral jsem ten poslední než SSD kleklo, a pak to asi 6 hodin obnovovalo. Poté se Macbook Air restartoval a spustil všechny programy, které byly spuštěné ve chvíli provádění toho snapshotu 20. října.

Na Apple dobrý :-)

Autor

Martin

Pracuji jako ajťák a grafik na volné noze, zejména ale pro brněnskou firmu vyrábějící ekodrogerii. Dále působím v brněnském systému místní směny Rozleťse, Českém zahrádkářském svazu, České psychedelické společnosti, spolku Archetypal a Mezinárodní komunitě dzogčhenu. Chcete mě podpořit? BTC: 37mf2FJR26Ce3DxMkocukJDgB1eVjasnZB, příp. PGP podepsané adresy dalších kryptoměn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *